= עדכון אוקטובר 2023 - החנות נסגרה =
היה זה יום קיץ חם ומהביל, בין סגר אחד למשנהו. הדרך ממגרש החניה למרכזו של כפר האמנים עין הוד התחילה בחציית כביש ראשי, נמשכה בעליה חדה והסתיימה בסמטאות מוצלות וכמה קלישאתי – ציוריות! אי אפשר לטעות באג'נדה – אמנות מציצה מכל פינה וקרן רחוב. ועל אף הקיץ הנורא, פשוט יפה כאן.
הדרך אל ה"בוידם" משולטת היטב. כמו במשחק ההוא מיימי ילדותי, אני עוקבת אחר הסימנים. ימים אחרונים של החופש הגדול. שלושה ילדים יפים יושבים על מדרגות אבן ומציירים. בראש המדרגות נפתחת הדלת אל הבוידם...
כשהחנות "בוידם" בחיפה נסגרה, הרגשתי שנפל דבר. נפל דבר בעיר, כי חנויות עיצוב בכלל, וחנות כזו מיוחדת וכייפית בפרוט לא היו בחיפה עד אז; ונפל דבר אצלי, כי עבדתי בחנות מספר שנים, אהבתי אותה כאילו היתה שלי ובאמת הרגשתי בה בבית מכל הבחינות. בינינו, בכמה מקומות עבודה הרגשתם ככה? אז הלב נשבר, אבל הראש הבין.
ככה חלפו להן מספר שנים, ובניגוד לכל תחזית, שלא לומר הגיון, בלב ליבה של מגפת הקורונה ומגפת החופש הגדול – החליטה עדי אהרוני לפתוח את הבוידם מחדש, הפעם כ"בוידם אקלקטיק" בעין הוד. למשמע הבשורה הלב שלי התרחב משמחה, ולמרות שאי אפשר להאשים אותי ברגשנות יתר - באמת התרגשתי. אז עליתי על האוטו ונסעתי להיפגש עם עדי, לברך ולהתרשם מהחנות החדשה. קשקשנו על כוס מים צוננים, העלינו זכרונות מהימים המשותפים שלנו בסטודיו בחיפה, דיברנו על החנות החדשה, על הבחירות של עדי ואיך לא – על תקופת הקורונה שעוברת עלינו.
אני מתה על חנויות עיצוב והתלהבתי מאד מהחנות החדשה ומהמוצרים האיכותיים הנמכרים בה. תכלס? בא לי הכל... והרגשתי שהבלוג הוא פלטפורמה ראויה בכדי לחלוק את ההמלצה הזו עם כל מי ש"לא ידע את יוסף". מאז הביקור עברנו סגר שני, והנה - לכבוד פתיחת החנויות מחדש אני מזמינה אתכם להכיר את עדי ואת הסיפור של בוידם אקלקטיק.
נעים להכיר
עדי אהרוני, מעצבת פנים שעוסקת במקצוע כבר למעלה מעשר שנים. אוהבת מאד שימוש חוזר בחומרים ושימוש בצבע. תהליך העיצוב מתחיל בהיכרות מעמיקה שלי עם הלקוח ועם צרכיו, וממשיך בליווי אישי של הפרוייקט עד לתוצאה המוגמרת. בעלת החנות "בוידם", שהיא סטודיו לעיצוב מוצרים ממוחזרים, המשלבת מוצרים של מעצבים ומעצבות נוספים שאני אוהבת מתחומים שונים.
ספרי על בוידם ועל מה שמייחד אותה
בוידם היא שילוב של סטודיו וחנות עם אג'נדה ירוקה שגורסת שיש ערך סביבתי לשימוש חוזר בחומרים שסיימו את תפקידם הקודם בעולם והם פנויים לשימוש ולעיצוב מחודש.
בסטודיו אני מעצבת ומייצרת מוצרים משמיכות פיקה ישנות, בדי וינטג' וספרים ישנים. המוצרים שאני מכינה בסטודיו הם one of a kind - כל אחד מיוצר בעבודת יד ובמקסימום תשומת לב. אני מציעה אותם למכירה בחנות בשילוב עם מוצרים שאני מלקטת ממעצבים, מקומיים או זרים, שמעניינים בעיני ומתאימים לקונספט של החנות. בנוסף, מוצעים למכירה גם בגדים יד שניה, שזאת נישה שאני אישית מאד אוהבת וקונה רק אותם. מעבר למחירים הזולים והתרומה לסביבה של ייצור פחות זבל ושימוש חוזר, זאת תמיד הפתעה מה שאפשר למצוא. כאמא לשלושה ילדים, חשוב לי להביא לחנות גם מוצרים שמתאימים לילדים בכל הגילאים, ומדברים בשפה של החנות - כאלה שאינם מתועשים, עשויים מחומרים טבעיים, מעוצבים בקפידה וידידותיים לסביבה.
איזה דברים בדרך הובילו אותך למה שאת עושה היום?
עשיתי תואר בתולדות האומנות וכבר שם הייתה לי משיכה עזה לאומנים צבעוניים כמו הונדרטווסר, גאודי וניקי דה סן פל. הונדרטווסר בעיקר השפיע עלי, קודם כל מעצם העובדה שהוא בנה ותכנן בתים למרות שלא היה אדריכל, ובנוסף הנטייה העזה שלו לאקולוגיה והשילוב של צמחיה אורגנית בפרוייקטים שלו. העובדה שהצליח לחשוב לגמרי מחוץ למסגרת, גם ברמה הצבעונית וגם ברמה הקווית. נראה לי שכאן נטמן הזרע לאהבה שלי לצבע ולשימוש החוזר.
בעיסוק היומיומי שלי יש דגש על החיבור האקולוגי של שימוש בקיים. גם בבוידם וגם בעיצוב פנים, שם הנושא בא לידי ביטוי בשימוש בעץ ממוחזר, או ייצור רהיטים ממוצרים קיימים. לדוגמא - שידה מרדיו ישן או פינת תכשיטים, שולחן צד מקופסת תפירה ישנה, שימוש בארגזי שוק כמדפים וכדומה.
איך נולד החלום להקים את בוידם?
עברתי לחיפה מהמרכז, מצאתי עבודה בחינוך הבלתי פורמלי בעמותה באיזור הצפון וכעבור שנה פוטרתי בגלל הקושי לקבל מרות. הבנתי שאני לא באמת יכולה לעבוד תחת מישהו, אלא צריכה את החופש שלי לעבוד וליצור. במקביל הרגשתי שחסרה חנות בחיפה שתדבר בשפה אחרת, שתשלב את הנושא האקולוגי מצד אחד עם עיצוב מצד שני. ככה נולדה החנות, בגלגול הראשון שלה.
בחמש השנים בהן התקיימה החנות הייתי רוב הזמן בהריון או אחרי לידה... אחרי הילד השלישי סגרתי את בוידם, עברנו להתגורר בעין הוד ולקחתי הפסקה של מספר שנים. כעת, כשהילדים קצת גדלו, החלטתי לפתוח את החנות מחדש – הפעם קרוב לבית בעין הוד, בשם הישן עם טוויסט – בוידם אקלקטיק.
מי קהל היעד של החנות?
קהל היעד שלי הם אנשים שכשהם משוטטים בחו"ל יחפשו חנויות עיצוב קטנות ולאו דווקא את המותגים. אלה שמאסו בעובדה שהכול נראה אותו דבר ומחפשים משהו אחר עם ערך מוסף, או בקיצור - אנשים שמגיעים לקניון רק כשממש אין ברירה.
איך את בוחרת מוצרים לחנות?
אני מחפשת דברים שהם יפים ומיוחדים בעיני. מבחינתי, את כל מה שנמצא בחנות הייתי בשמחה קונה גם לעצמי או כמתנות, הייתי לובשת או נותנת לילדי לשחק בהם.
מה את אוהבת בעבודה?
אני אוהבת בעבודה שלי את היצירתיות, את העובדה שאני יכולה לייצר מה שבא לי, לבחור את המוצרים והחומרים שאני אוהבת ולתת להם במה. אני מתרגשת מהחיפוש אחרי המוצר הבא שאייצר במו ידי, ומהחיפוש אחר המעצב הבא שאציג את מוצריו למכירה בחנות.
ספרי על מקרה מרגש או מפתיע שקרה לך בהקשר של בוידם
תמיד מרגש אותי לפגוש תיק ים שלי, ככה בטעות, בחוף הים או בטיול בצפון. בכל פעם מחדש מפתיע אותי לשמוע כמה אוהבים את המוצר שאני יצרתי.
מה היה הרגע הכי משמעותי עבורך שקשור לבוידם?
אני חושבת שהדרך בה נוצר מוצר הדגל שלי - תיקי הים משמיכות פיקה. באחד משיטוטי בשוק הפשפשים פגשתי את אחת השמיכות המוצלחות שהגיעו אלי - נקודות בגווני אדום ולבן. קניתי אותה ועוד לא היה לי מושג מה אני הולכת לעשות איתה. במקביל, לאחר פיטורי, החלטתי להגשים את הרצון שהיה לי לתפירה ולתיקים. קניתי מכונת תפירה תעשייתית והתחלתי לשחק. תכננתי להירשם לקורס גזירה ותפירה בשנקר, אבל צריך היה להגיע עם איזשהו בסיס, אז פשוט התחלתי לתפור ולהתנסות וככה נולד תיק הים הראשון. עד היום תיקי הים שאני מכינה הם בדיוק באותה הגזרה והצורה כמו בפעם הראשונה שתפרתי את התיק. מאוחר יותר, כשגיליתי שלא רק לי יש חולשה לפיקה והוא מושלם בעבור כל כך הרבה אנשים אחרים, זה היה כיף גדול!
עם איזה קשיים את מתמודדת בעסק?
בבוידם בחיפה התמודדתי עם שלושה הריונות ושלושה ילדים שבאו בעקבותיהם... השילוב היה מאתגר לוגיסטית, רגשית וכלכלית. היום, כעבור ארבע שנים של הפסקה, פתחתי את הבוידם בפעם השניה. למדתי במה להתמקד, מה להביא ומה לא, והסטודיו פתוח בפורמט אחר שמאפשר לי לשלב ביתר קלות בין הפן האימהי לפן המקצועי שלי.
מה עוזר לך לשלב בין הבית והמשפחה לבין פיתוח העסק?
נושא מאתגר, אבל העובדה שילדי גדלו ושפתחתי סטודיו במרחק דקה וחצי מהבית מקל על העניין. גם שעות הפתיחה הותאמו לכך, ובעיקר העובדה שאני יכולה לפתוח בתיאום. אין לי בעיה לקבל טלפון ממישהו שחייב עכשיו מתנה, לקפוץ לחנות ולפתוח אותה באופן אישי עבורו. השארתי לעצמי גם שני בקרים לטובת עיצוב הפנים, שזה מבחינתי תחום פעיל לפחות כמו החנות.
כמה מילים על עיסוקך כמעצבת פנים
בתחום עיצוב הפנים אני נותנת ליווי מקצועי מלא למי שבונה או משפץ. בנוסף, עושה ייעוצים חד-פעמיים נקודתיים למי שצריך לדוגמה עין מקצועית שתעזור לו לרענן את הבית, ולאלה שנתקעו אחרי השיפוץ ומעולם לא הגיעו לשלב העיצוב הפנימי.
שלושה טיפים שלך לניהול נכון של עסק
1. תשוקה למה שאת עושה וחיבור אמיתי.
2. להיות נוכחת פיזית ולהמשיך להתפתח וליצור.
3. סדר! אצלי זאת הפרעה...
מה החלום הבא שלך? מה את מאחלת לעצמך?
כרגע אני מגשימה את החלום הנוכחי. מאחלת לעצמי לבנות קהל לקוחות נאמן כמו שהיה לי בחיפה. מעבר לתיירות בעין הוד בסופי השבוע, אני מאד רוצה להוות את המענה למתנה המדויקת לתושבי חוף הכרמל. שאמשיך לעסוק במה שאני אוהבת ולהתפרנס מזה בכבוד. וכמו שאני זוכרת חנויות מיוחדות שביקרתי בהן בכל מיני מקומות בעולם, להיות החנות הקסומה הזאת, אבל ממש כאן.
ולסיום - על איזה מקומות תמליצי לביקור בעין הוד ובסביבתה?
עין הוד הוא כפר אמנים ויש בו המון יוצרים בעלי סטודיו שפזורים בכל רחבי הכפר. מומלץ לשוטט ביניהם וגם להנות מהסמטאות היפות, מהפיסול הסביבתי ומהנוף הנהדר שנשקף לכל עבר.
עדי ממליצה גם על ביקור בסטודיו של אמנים בקרבת בוידם:
בסטודיו MIK מוכרת מיריק חממי בגדים שהיא מעצבת. הם יפים נוחים ובמחירים שפויים.
דיתי יאנו היא צורפת. בסטודיו שלה ניתן למצוא תכשיטים מאד מיוחדים שמשלבים יהלום גולמי ואבני חן שונות.
בסטודיו של NOTA NOTA אפשר למצוא דברים מהממים - כלי פורצלן, תכשיטים, כפיות מיוחדות, מוצרי נייר ועוד מלא דברים שהיא יוצרת.
אם מגיעים עם ילדים מומלץ לבקר במעבדאדא שהוקמה במטרה להנגיש לקהל את עקרונות האמנות המודרנית, ומאפשרת התנסות פעילה לילדים ולמבוגרים. המעבדאדא נמצאת בתוך מוזיאון יאנקו-דאדא והיא נכס אמיתי שלא כדאי לפספס. מקום נוסף מלא קסם, שגם הוא מתאים לביקור עם ילדים (אבל לא רק) הוא מוזיאון ניסכו לתיבות נגינה.
ואי אפשר בלי אוכל... עדי המליצה על פיצה סאביה הנהדרת, ולחובבי הבשר על מסעדת דוניה רוסה. ואם סתם בא קרטיב כדאי להכנס למכולת הכייפית של יניב, שגם מכין קפה.
למעדיפים טיולים רגליים - סביב לכפר האמנים עין הוד יש מספר מסלולי הליכה שיפים בכל עונות השנה, אבל מומלצים במיוחד באביב.
איך? איפה? מתי? - הפרטים הטכניים
איפה חונים: חניון מבקרים מסודר וללא תשלום בכניסה לעין הוד. אין כניסה לכפר לכלי רכב.
איך מגיעים לבוידם: החנות נמצאת במרכז הכפר, ליד האמפי. ניתן להגיע אליה מכמה כיוונים בסמטאות קסומות המשולטות היטב. עקבו אחר השילוט אל "בוידם" ותגיעו.
מתי פתוח: ג'- ה' – 10:00-14:00, שישי-שבת – 10:00-15:00.
ניתן לתאם ביקור מחוץ לשעות הפתיחה הרשמיות בטלפון – 054-5633017. מוזמנים להתקשר לעדי, ואם היא בכפר היא תגיע לפתוח את החנות בשמחה.
תודה לעדי אהרוני ששיתפה אותי ואתכם בחלום שהגשימה ובסיפור שלה ושל בוידם. מומלץ להגיע לחנות ולהתחדש בשלל הדברים היפים שהיא מציעה, וכמובן לטייל בכפר האמנים עין הוד שהוא פנינה אמיתית!
כאן תוכלו למצוא המלצות נוספות שכתבתי על טיולים בסביבה:
אם הגעתם לעין הוד אין לי ספק שאתם חובבי אמנות! כאן תמצאו המלצות שכתבתי לטיול בעקבות האמנות:
הדרך להרשם לבלוג קצרה וקלה ונמצאת ממש כאן למטה בקוביית ההרשמה. הנוסעים המתמידים בבלוג מקבלים ממני ראשונים כל פוסט חדש שמתפרסם, המלצות לטיולים ועוד... וכן מסלולי טיול להורדה והדפסה.
מוזמנים בהמוניכם :)
Comments